Het Arnhemse meisje heeft er een nieuwbakken broer bij die past bij de duurzame en creatieve ambities van de stad. Hoera voor het Hommeltje!
Hommeltje is NO WASTE en geeft een nieuwe kijk op duurzaamheid en design. Diverse dagverse seizoens-producten van Bakkerij Tom van Otterloo zijn hoofdingrediënten van een nieuw delicaat en duurzaam lekkernij. Omdat elk jaargetijde verscheidene bakkersproducten met zich meebrengt, biedt het Hommeltje een veranderlijke smaaksensatie. Je proeft de smaak van het seizoen!
De toegevoegde honing van Arnhemse stadsimkers en een laagje zachte chocolade maken het Hommeltje een verrukking voor uw smaakpapillen.

Photo One

Tom van Otterloo en Nick Twaalfhoven

Een bakker, architect en fooddesigner bundelden hun krachten en verwekten Het Hommeltje. De broedplek van de lekkernij is op de Hommelseweg, een van Arnhems mooiste wegen, ondernemend tussen binnenstad aan de rivier en de groene rand van de Veluwe. Een weg waar altijd ondernemerschap en lef zichtbaar is geweest en waar ondernemers zich voortdurend vernieuwen.

Het idee voor het Hommeltje is ontstaan nadat woningcorporatie Portaal haar 3D-concept voor de aanpak van de Hommelstraat/Hommelseweg en omgeving presenteerde aan betrokken wijkbewoners en wijkondernemers. Aan de hand van de in de wijk aanwezige kwaliteiten, design-duurzaamheid-delicatessen, wilde Portaal een nieuw recept van gebiedsontwikkeling gaan beproeven. DTO bedacht dat een lekkernij in een fraaie verpakking net zoveel of misschien wel meer over een wijk vertelt dan een gebouw; eerst bakken en dan bouwen!
Tom van Otterloo en Nick Twaalfhoven gingen met de 3 D’s aan de slag om een lokale, culinaire en innovatieve lekkernij te maken. De ambachtelijke bakkershanden van Tom en de innovatieve kijk op eten en duurzaamheid van Nick maken van het Hommeltje iets unieks op basis van een tegelijkertijd vernieuwende en traditionele manier van werken. Vroeger gooiden bakkers nooit iets weg. Dat konden bakkers en klanten zich financieel simpelweg niet permitteren. In deze tijd zullen we, producent en consument, steeds zorgvuldiger om moeten gaan met onze natuurlijke hulpbronnen. NO WASTE is opnieuw noodzakelijk.
Het Hommeltje laat proeven en zien waar de Hommelseweg, haar ondernemers en bewoners voor staan: Arnhems design, duurzaamheid en delicatessen. In de wijken Sint Marten, het Sonsbeekkwartier en Klarendal wonen en werken Arnhemmers die van mooi, lekker en houdbaar houden; een betrokken ‘joie de vivre’ die steeds zichtbaarder wordt. Het Arnhems grafisch ontwerpbureau the tidbits zorgde voor een passende verpakking, geïnspireerd op de vorm van een honingraat die de drie dimensies (3D’s) symboliseert.
Het Hommeltje is een smakelijk product dat laat zien wat er gebeurt als geïnspireerde en lokaal betrokken mensen hun ideeën gaan delen. En is het tastbare resultaat van een nieuwe wijkstrategie, een strategie waarbij het initiatief en de verantwoordelijkheid voor wijkverbetering bij bewoners en ondernemers zelf wordt gelegd. Samenwerken loont!

Doperwt Logo Tvo Logo Dto Logo